Банани с хрупкава шоколадова глазура

6 март 2017 | 07:49 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 банана

2 готварски шоколада
20 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня. Разбърква се непрекъснато, за да не останат буци. Бананите се режат на равни едри парчета като крайчетата се отстраняват, за да може бананите да стоят изправени в подноса. След като шоколадът е напълно разтопен се сваля от котлона и се изчаква известно време, за да не е прекалено горещ.

Всяко парче банан се натопява обилно в шоколада, след което се подреждат в подходящ поднос. Оставят се в хладилник за няколко часа, за да се стегне шоколадът. Така той става хрупкав, а комбинацията с бананите е неустоима.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай