Меню

Бонбони от бял шоколад

15 юни 2016 | 15:49 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
200 г бял шоколад
2 супени лъжици течна сметана
1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
щипка сол
180 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В малка тенджера сложете нарязаният шоколад и сметаната. Шоколадът трябва да се разтопи добре, но да не завира, затова го разтопетете на тих огън. След като се получи хомогенна смес премахнете тенджерата от котлона и добавете ванилията и солта и отново разбъркайт добре.

Изчакайте сместа да се охлади леко, след което я покрийте с фолио и поставете в хладилник за поне два часа. След като шоколадът е стегнал с помощта на малка лъжичка вземете малко от него и оформете топчета.

По желание може да оваляте бонбоните в ядки или кокосови стърготини. Когато оформите бонбоните може да ги поставите в хладилник за още 20 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай