Меню

Шоколадов десерт с две съставки

3 октомври 2016 | 16:36 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г фъстъчено масло
300 г (или малко повече, ако предпочитате да ви е по-сладко) шоколад, може да е млечен, натурален, може да ползвате и шоколадов готварски чипс
480 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В касерола изсипете фъстъченото масло и го затоплете на котлона (на слаб огън). След това добавете към него шоколада, който трябва да е предварително начупен. Бъркайте, докато се разтопи и се получи хомогенна смес.

В правоъгълна или кръгла тавичка поставете алуминиево фолио, като оставите краищата му малко да се показват над ръбчетата на тавата (така после ще ви бъде по-лесно да извадите шоколада).

Изсипете шоколадовата смес и един-два пъти чукнете леко тавичката в кухненския плот, за да се разпредели равномерно. След това я сложете в хладилник за около 4-5 часа. Когато шоколадът е стегнал, може да го извадите от формата и да премахнете фолиото. Нарежете десерта на блокчета и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
o9 ( преди 7 години )
Толкова разправия и накрая по - добре само шоколад :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар