Разточете тестото върху леко набрашнен плот. Ако формата, в която ще печете пицата е с незалепващо покритие, леко я намаслете с малко слънчогледово олио (ако няма такова покритие, трябва да я набрашните допълнително).

Сложете разточеното тесто в нея и с помощта на вилица го набодете на 10-15 места. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 12-15 минути. След като е готово го оставете да се охлади 5 минути и го прехвърлете в подходяща чиния. Намажете го щедро с шоколада още докато е топло.

Подредете нарязаните плодове, поръсете с шоколадови пръчици, ядки. Да ви е сладко!

Следете и кулинарната ни страница „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Снимка: iStock

Опитайте още: