Бързи домашни масленки

6 март 2018 | 06:10 | Илияна Николова
4 от 49 гласа
Добави в любими
200 г масло
100 г захар
300 г брашно
2 белтъка
4-5 супени лъжици пудра захар
45 мин.

  • Порции: 15

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте маслото със захарта, като предварително сте оставили маслото да се размекне на стайна температура. След това добавете брашното и белтъка. Започнете да месите. Ще се получи меко тесто.

След като тестото е достатъчно гладко го разделете на малки топки, които да оформите с ръце. Можете да оформите продълговати или кръгли форми с ръце.

Изпечете получените сладки на умерена фурна – не повече от 180 градуса. След като са готови ги оваляйте в пудра захар, която сте пресели с пакетче ванилия или ванилова захар.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
rossy s.k. ( преди 9 години )
MASLENKI300gr brashno100gr zahar2-sup lajici-kiselo mlqko200gr mas (chista svinska)i 1-kot.LOKUMI DOKATO SA TOPLI ZE OVALVAT V PUDA ZAHAR NA SELO TAKA PRAVIM MASLENKI
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )