Бананови мъфини с канела

3 октомври 2016 | 11:19 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 и 1/2 чаши брашно 
1 чаена лъжичка сода за хляб 
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол – по желание
3 големи банана
3/4 чаша бяла захар
1 яйце
1/3 чаша масло
½  чаена лъжичка канела
60 мин.

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. В голяма купа смесете брашното, содата бикарбонат, бакпулвера и солта. В друга купа намачкайте бананите на пюре и към тях прибавете захарта, яйцето, маслото, канелата.

Разбийте добре с помощта на миксер, след което прибавете сухите съставки. Полученото тесто разпределете във формички за мъфини, като оставите около пръст и половина разстояние от края на формичките, за да може тестото да се надигне, а не да прелее от тях.

На мъфините им трябват около 15-20 минути. Преди да сервирате, може да ги гарнирате по ваш избор или да ги поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 7 години )