Меню

Сутляш с орехи

29 август 2015 | 11:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 л. прясно мляко
 2 кафени чаши ориз
 1 чаена чаша захар
 5 прахчета ванилия или зрънцата от 1 шушулка
канела за поръсване 
100-150 г печени счукани орехи
1 ч.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Измийте ориза от нишестето и го сложете да ври във вода. Когато зрънцата са омекнали, но все още леко твърди, може да го прецедите. През това време сложете на котлона млякото заедно със захарта и ванилията.

Към млечната смес добавете ориза, ванилията и варете до пълното му варене и сгъстяване на сутляша. Когато е готов, махнете го от котлона и сложете счуканите ядки (по желание може да добавите и стафиди). Разпределя се в подходящи чашки. Накрая се поръсва с канела. По желание може да сервирате със сладко или пресни плодове.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
wizardnote ( преди 7 години )
Ще споделя с вас най-любимата си рецепта за "мляко с ориз" - сутляш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар