Меню

Фина шоколадова глазура за торта

2 август 2016 | 17:52 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
200 г кафява захар
1 чаша вода
2 белтъка
2 бр шоколад за готвене (стандартен размер блокче)
20 мин.

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Изсипете захарта и водата в тенджера и варете, докато се получи гъст сладък сироп. Отделно разбийте белтъците на сняг. Междувременно настържете шоколада. Малко по малко започнете да го прибавяте към горещия сироп като разбърквате постоянно, за да не се образуват бучки. Глазурата трябва да стане много гладка.

След това разбийте с помощта на миксер като добавите и белтъците на сняг. Глазурата се изсипва върху торта или сладкиш, разнася се с шпатула и се оставя да се втвърди.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай