Меню

Крем брюле с ванилия

24 януари 2017 | 15:35 | Илияна Николова
4 от 34 гласа
Добави в любими
4 яйца
600 мл прясно мляко
50 г кафява захар
1 чаша течна сладкарска сметана
1 течна ванилия
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Разделете жълтъците от белтъците. В тенджерка смесете прясното мляко и захарта. Сложете на тих огън млякото да се сгрее, докато захарта се разтопи напълно. Разбийте жълтъците с миксер в отделна купичка. Долейте към тях сметаната и разбийте с миксер.

След като сте разбили яйцата със сметаната много бавно излейте тази смес към млякото, за да не се сготвят или пресекат яйцата. Бъркайте непрекъснато. Междувременно прибавете и ванилията. След като всичко е добре смесено разпределете сместа в подходящи за крем брюле керамични купи.

Печете в загрята на 150 градуса фурна за около 30 минути или до готовност. Препоръчително е да печете върху тава с вода, за да се увеличи влажността във фурната. Печете, докато кремът брюле хване кафява коричка. Извадете от фурната и охладете напълно.

Преди да сервирате крема поръсете с още малко кафява захар и запечете отново във фурната за постигане на брюле ефекта. Ако имате газова горелка още по-добре!

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай