Меню

Пухкав крем с кисело мляко и праскови

28 март 2017 | 14:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 големи праскови
500 мл кисело мляко
1 желатин
2 яйца
3-4 супени лъжици пудра захар
1 течна ванилия
1 шепа ядки по избор
30 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Изцедете киселото мляко. Разбийте го с предварително отделените жълтъци, захарта, ванилията, желатина. Нарежете прасковите на половини. Разбъркайте крема с орехите с помощта на лъжица.

Отделно разбийте белтъците на сняг. Разбъркайте и тях заедно с крема внимателно, за да останат пухкави.

Разпределете крема в чаши и гарнирайте с плодовете. Охладете за няколко часа преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай