Меню

Домашен шоколадов крем

4 февруари 2018 | 06:23 | Илияна Николова
4 от 5 гласа
Добави в любими
200 г шоколад
200 г захар
2 кафеени лъжички вода
6 яйца
50 г масло
1 щипка ванилия
30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете захарта на сироп с водата и шоколада. Разбърквайте непрекъснато, за да не останат бучки. Отделете жълтъците от белтъците много внимателно.

Свалете шоколада и захарта от котлона. Оставете я да изстине, за да не се сготвят жълтъците, когато ги пуснете вътре. След това много бавно ги прибавете на тънка струя (разбити).

Разбийте крема с миксер като добавите и ванилията. Разтопете маслото. Прибавете и него към сместа след като е изстинало. Разпределете крема в подходящи съдове и го охладете преди сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
M ( преди 6 години )
400 g. масло?От редакцията:Не, разбира се, благодарим че забелязахте, поправено е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар