Меню

Супа от леща и наденички

27 юни 2015 | 10:10 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
200 г нарязана наденица по избор
1 голяма глава лук, нарязана
1 стрък целина, ситно нарязан
1 супена лъжица счукан чесън
300 г леща
1 чаша настърган морков
8 чаши вода
2 пилешки бульона (кубче)
150 г домати, нарязани на кубчета
1 супена лъжица чесън на прах
1 супена лъжица магданоз, пресен и нарязан
2 дафинови листа
½ чаена лъжичка сушен риган
¼ чаена лъжичка сушена мащерка
¼ чаена лъжичка сушен босилек
1 супена лъжица сол
½ чаена лъжичка черен пипер
½ чаша фиде (по избор)
2 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сложете наденицата в голяма тенджера. Запържете я на силен огън, докато стане равномерно кафява. Добавете лука, целината и нарязания чесън. Запържете, за да омекнат и станат прозрачни.

Добавете като разбърквате постоянно лещата, морковите, водата, пилешкия бульон и доматите. Подправете с подправките. Разбъркайте и оставете да заври, след което намалете огъня. Оставете да къкри около 1 час на слаб огън.

Малко преди да свалите от огъня добавете фидето. Нека ври и то с останалите продукти около 15 минути. Сервирайте супата топла.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай