Меню

Люта пилешка супа с нудълс

24 август 2015 | 17:15 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица масло

½ чаша моркови на кръгчета

½ чаша кромид лук на кубчета

½ чаша целина на ситно

1 щипка сол

¼ чаена лъжичка мащерка

2 литра пилешки бульон

200 г сурови нудълс

2 бр обезкостени пилешки гърди, нарязани на едри кубчета

1 щипка лют червен пипер

1 щипка черен пипер
2 ч.

  • Порции: 8-9

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в голям тиган на средна температура. Задушете в него морковите, целината, лука, солта и мащерката. След това прибавете и месото. Разбъркайте и добавете пилешкия бульон. Оставете да заври. 

Подправете със сол. Добавете нудълсите, варете около 5 минути. 

Добавете пилешкото месо. Оставете да ври до готовност. Малко преди да свалите от огъня подправете с лютия червен пипер, солта и черния пипер.

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай