Загрейте бульона, ако имате готов. Ако предпочитате сварете домашен бульон от птиче месо и кости. Ако пък предпочитате бързия вариант, разтворете 2 кубчета пилешки бульон в тенджерата.

Нарежете на ситно лука. Настържете джинджифила. Разбийте яйцата в купа. Смесете ги с настъргания кашкавал и нишестето. След като водата кипне, сложете лука и варете малко, докато омекне. След това бавно излейте яйцата. Ще се получат дребни парцали.

Разбърквайте, докато добавяте и подправките, соевия сос, лимоновия сок. Варете няколко минути след като сте пуснали яйцата в бульона и свалете от котлона.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още: