Меню

Запечен артишок със спанак и сметана

22 февруари 2015 | 12:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши артишок, нарязан
1/3 чаша настърган кашкавал
¼ чаша настърган пармезан
½ чаена лъжичка млян чесън 
500 г спанак
1/3 чаша течна сметана
1/3 чаша заквасена сметана
1 чаша настъргана моцарела
40 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тавичка за печене с мазнина и я оставете настрани за после.

В блендер или кухненски робот поставете артишока, кашкавала, пармезана и чесъна. Пасирайте, но не прекалено, за да не стане пихтия. Нека да се отличават и по-едри парчета.

В средно голяма купа смесете спанака, течната сметана, заквасената сметана, моцарелата. Разбъркайте добре и добавете към сместа с артишока. Изсипете в намазнената тавичка.

Печете за около 20-25 минути или докато сиренето и кашкавалът се разтопят.

Извадете от фурната, охладете и сервирайте като гарнитура или върху брускета.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай