Меню

Пикантни панирани кисели краставички

16 март 2015 | 11:24 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 буркан кисели краставички
2 чаши олио за пържене
1 чаша галета
1 чаена лъжичка черен пипер
½ чаена лъжичка чесън на прах или гранули
½ чаена лъжичка червен лют пипер
2 яйца, разбити
40 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в дълбока тенджера на умерена температура. Нарежете и подсушете краставичките с кухненска хартия.

В малка купа смесете добре галетата, черния пипер, червения лют пипер и чесъна на прах.

Потопете всяка филийка краставичка в разбитото яйце, след това в сухата смес с подправките.

Запържете краставичките в сгорещеното олио до златистокафяво от двете страни на маслена баня.

Отново ги отцедете върху хартиена кърпа. Сервирайте, докато са горещи.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
nighty ( преди 8 години )
Страхотно мезе или гарнитура. Не обичам панирани неща, но краставичките ми хареса :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар