Меню

Панирани люти чушки с крема сирене

1 юли 2015 | 17:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
350 г крема сирене
300 г кашкавал, настърган
1 супена лъжица ситно нарязан бекон, пушен
12 люти чушки, по-големи
1 чаша прясно мляко
1 чаена лъжичка брашно
1 чаша галета
2 л олио за пържене
1 ч.30 мин.

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

В средно голяма купа смесете крема сиренето, кашкавала и бекона. Изчистете чушките от дръжките и семената. Напълнете ги с тази смес.

Изсипете млякото и брашното в две отделни купички. Потопете всяка чушка първо в млякото, след това в брашното. Изчакайте малко, докато попие добре. След това топнете много бързо отново в млякото и веднага след това в галетата. Завъртете добре, за да полепне навсякъде.

Оставете всяка чушка да изсъхне добре за около 10 минути. Когато направите това с всички чушки ги запържете на маслена баня. За целта загрейте мазнината на средна температура в дълбок съд.

Пържете до златисто. Преди сервиране изцедете чушките върху кухненска хартия.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
nighty ( преди 8 години )
Сигурно щяха да са прекрасни, ако плънката им не беше излязла. Какво правите за да си остане плънката в чушлетата докато се пържат? Моите ги извадих почти празни и всичката плънка беше в олиото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар