Меню

Задушени гъби с моцарела, бекон и лук

7 януари 2016 | 18:32 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г гъби
3-4 супени лъжици зехтин
200 г пушен бекон
1 глава бял кромид лук
2 броя едри топки моцарела
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка черен пипер
30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Гъбите се задушават в сгорещения зехтин. Разбъркват се непрекъснато, за да не залепнат. Предварително нарязаните на ситно лук и бекон се прибавят към гъбите и се задушават заедно с тях.

Моцарелата се обелва от „конците“ по повърхностния й слой, нарязва се на няколко парчета и се прибавя в тигана. Пържете като разбърквате до пълното разтапяне на моцарелата. Малко преди да свалите от котлона поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте за последно.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай