Меню

Брюкселско зеле с пармезан

24 януари 2018 | 06:46 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг брюкселско зеле
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
сол на вкус
1 чаена лъжичка чесън на прах
4 супени лъжици олио или зехтин
1/4 чаша галета
150 г настърган пармезан
50 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Почистете брюкселското зеле и разрежете всяка главичка наполовина. Поставете вече нарязаното зеле в дълбока купа и прибавете зехтина, подправките и накрая настъргания пармезан. Разбъркайте добре. В тава за печене сложете на дъното лист алуминиево фолио и върху него прехвърлете зелето. Печете около 40 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Следете кулинарната ни страница Ръкохватки-лесни рецепти. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай