Тя, звездата

Петя Димитрова стана Бизнес дама на годината

18.05.2010г. / 09 02ч.
Мария Дуковска
Петя Димитрова стана Бизнес дама на годината

На пищна церемония късно снощи бяха раздадени годишните награди в категориите "Жена мениджър" и "Бизнес дама" на 2009-а. Конкурсът е под патронажа на г-жа Зорка Първанова, а председател на авторитетното жури е министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Лично министърът връчи двете награди на лауреатките - "Жена Мениджър" Силвия Колева и "Бизнес дама" Петя Димитрова.

Преди да връчи наградите, министър Тотю Младенов сподели пред публиката, че жените мениджъри са по-устойчиви в бизнеса. Според неговото мнение, жената освен че сплотява семейството, влиза добре и в ролята на пазител на бизнеса.

Националният конкурс се организира за 19-ти пореден път. Номинираните седем кандидатки за престижните награди са от София, Варна, Велико Търново и Дряново. Това бяха Петя Димитрова, изпълнителен директор на „Юробанк И Еф Джи България” АД (Пощенска банка), Калина Широкова, собственик и управител на Мебелна къща „Болярка” – Велико Търново, Силвия Колева, изпълнителен директор на ВСК „Кентавър” – ИЗ „Динамика” ЕООД – Дряново - машиностроене, Стела Филипова – Динева, собственик на туристическа агенция „Стела Турс”, Мария Гергова, собственик на ПР агенция „Юнайтед партнърс”, Виолета Станчева, управител на спедиторска фирма NTZ Sped ЕООД и собственик на фирма „Керклийн” ЕООД– Варна и Силвия Митева, собственик на „Идея Билдинг” ООД. 

Лауреатките са определени въз основа на строго определени икономически показатели, основно за изтеклата година, и след събеседване с журито.

***
Равни заплати за мъжете и жените
Наградиха българка с европейска награда за жени-лидери
Равни възможности на жените. Сега!
Как да се обличаме за работа

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Пенка ( преди 11 години )
Ние хората в неравностойно соц.положение от ателие "Хефест" към фондация "ЦСРИЛНСП-Хефест"гр.Пазарджик поздравяваме г-жа Петя Димитрова с год. награда "Бизнис дама на 2009г." и пожелаваме здраве,лично и семейно щастие, безброи успехи!!! Нека винаги да бъде в редиците на първите дами, не само в България, но и в Европа!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар