Козметика и грим

Съвети за перфектен летен грим

19.07.2010г. / 14 53ч.
Мария Дуковска
Съвети за перфектен летен грим

Истинското лято вече настъпи и е време да помислим за грима и кожата си. В повечето случаи в жегите, освен че кожата ни изсъхва и се бели, в комбинация с тежък грим може да изглеждаме не много естетично. За топлите, летни дни е препоръчително гримът ни да е лек и нежен. Особено ако сте със загар, оставете тежкия, опушен грим за вечерта, когато е по-хладно и рискът да се разтече, е малък.

Кожата ви изисква хидратация, за да изглежда здрава и красива. Приемайте колкото се може повече течности, най-вече вода. Литър и половина, два е необходимият минимум за добрия вид на кожата и тялото ни.

За деня - избирайте кремове бронзанти или подобен фон дьо тен. Най-добрият вариант е преди да излезете за работа, ако се очертава да прекарате дълго време на слънце, да се намажете със защитен крем.

За свеж вид изберете руж, тип перли с бронзов цвят или шампанско.

Избягвайте много ярките червила, поне през деня. Най-добре е винаги под ръка да е гланцът ви за устни. Безцветен блясък за устни също върши работа.

Забравете за течни сенки през деня, особено ако в офиса ви няма климатик. По-добре е да изберете прахообразни, за да избегнете неприятно разтичане или размазване на клепачите. Задължително използвайте водоустойчива спирала, както през деня, така и вечерта. След като нанесете два слоя спирала, леко напудрете под очите с жълтеникав цвят пудра, за да предотвратите размазване.

* * *

Как да се гримираме?
Митове за слънчевата защита
Фон дьо тен или пудра за лятото?
Домашна маска за млада кожа

Коментирай
Свободно време