Меню
Готварство

Мармалад от сливи, ябълки и праскови

15.09.2010г. / 11 29ч.
Аз жената
Мармалад от сливи, ябълки и праскови

Продукти:
8 кг сини сливи
3 кг праскови
3 кг ябълки
2 кг захар
5 чаши вода

Приготвяне:
Сливите се измиват, изчистват се от дръжките и костилките.
Заливат се с вода и се варят докато омекнат. Охлаждат се и се пасират през цедка. Ябълките се нарязват на четвъртинки, изрязват им се семките, заливат се с 3 чаши вода и се варят, докато омекнат, след това се претриват през цедка. Прасковите се избърсват с кърпа, потапят се във вряла вода, след това се обливат със студена. Обелват се, изчистват се от костилките и се намачкват. Трите пюрета се смесват в тава и се варят на силен огън при непрекъснато бъркане. Когато сместа започне да се сгъстява, се прибавя захарта и се вари до готовност.

* * *

Рецепта за сладко от дюли
Пай с конфитюр от сливи

Коментирай