Здраве и красота

Вталяваща подправка замества шарената сол

21.09.2010г. / 12 51ч.
Ивет Лолова
Вталяваща подправка замества шарената сол

Вместо шарена сол може да използвате вталяващата смес от ленено семе, небелен сусам и пшеничен зародиш. Днешните диетолози препоръчват да пестим употребата на сол. А с какво да поръсим традиционната филийка с масло или зехтин? Ето един модерен вариант, който може да си приготвите сами, да изсипете и смело да ръсите върху филия с масло, супа и салата - най-вече зеле с моркови, цвекло и ряпа, и тези с различни кълнове.

В добрата стара кафемелачка изсипваме 1 с. л. ленено семе и 1 с. л. сусам. Смиламе до дребно, не на прах. Изсипваме в бурканче и прибавяме 1 с. л. пшеничен зародиш. Разбъркваме и ето - това е новата ни "шарена сол".  Използвайте я всекидневно и скоро ще усетите вталяващото й въздействие. Различното е, че с тази "шарена сол" може да подправяте и солени, и сладки ястия.

* * *

Как да си приготвим домашна шарена сол 
Пролетни рулца с ленено семе
Диетичен десерт с извара
Две рецепти за бананов кекс

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
деничка ( преди 11 години )
Оф мн си зле, сол се слага допълнително в тзи подправка, не е нужно да си правим някаква съвсем различни, щото не ядем сол. просто си смеси без
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Вили ( преди 11 години )
Само купената сол е солена, домашната може и без сол да се направи. Аз приготвям шарена сол от билки - мащерка, коприва, жълт кантарион, бял равнец, мента,маточина,препечена царевица, червен и черен пипер. Всички билки се смилат и с тях се поръсват сандвичи и различни ястия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
кика ( преди 11 години )