Здраве и красота

3 есенни зеленчука, които трябва да влязат в кухнята

15.10.2010г. / 08 39ч.
Ивет Лолова
3 есенни зеленчука, които трябва да влязат в кухнята

Тази седмица нека в кухнята ви влязат три есенни зеленчука: тиква, броколи и прясно зеле.

Разнообразното хранене изисква мъничко усилие, например да си направим седмичен кулинарен план. Така ще бъдем в крак с модната тенденция за активно и осъзнато хранене.

Тиквата – кремообразна и сладникава на вкус, има приложение предимно в сладки, но и в някои солени ястия, като например супа от тиква. Богата е на витамин A, B, B6 и K, фолиева киселина и антиоксиданти.
Цена: 1.50 лв./кг в Младост 2 и 1.80 лв./кг в "Лозенец"

Всички рецепти с тиква на едно място

Броколи – отличен източник на витамин A, K и C, фибри и фолиева киселина. Полезни са за сърцето и кръвното налягане. От тях става вкусна кремсупа, огретен, а панирани – ще си оближете пръстите.
Цена: 3.00 лв/кг на Орлов мост и 3.50 лв./кг в "Лозенец"

Пастет от броколи
Пъстра зеленчукова запеканка с броколи
Салата от панирани броколи и карфиол
Салата с риба тон и броколи
Супа от броколи

Зеле – богато на витамин C, калций, фибри, антиракова храна, гарантира ведро настроение.
Цена: 0.35 лв./кг в Младост 2, 0.80 лв./кг на Орлов мост и 0.70 лв./кг в "Лозенец"

Всички рецепти със зеле на едно място
 

Коментирай