Здраве и красота

Национален стандарт за българско кисело мляко

01.12.2010г. / 09 11ч.
Аз жената
Национален стандарт за българско кисело мляко

 Марката „На Баба“ с продукт, изцяло отговарящ на изискванията

Кой не иска да доживее до дълбоки старини и да се радва на здравословен живот? Здравето е нещото, което трябва да се цени най-много, ето защо трябва да внимаваме как се грижим за него.  Много от нас обаче са толкова заети, че почти нямат време за нещо друго освен за работа, да не говорим за спортуване и разходки на чист въздух. Най-малкото, което можем да направим за себе си, е да се храним пълноценно и здравословно, вместо да ядем вредни храни.

 Киселото мляко е традиционна храна за българския народ, с която всички сме израснали. То е от продуктите, които се дават много често, както на малки деца, така и на бебета, и затова неговото качество трябва да се следи много внимателно. Тази година, заедно с Българския стандарт (БДС) за много храни беше въведен и този за киселото мляко. Логото на БДС на опаковката на продукта трябва да бъде гаранция, че продуктът отговаря на всички изисквания на стандарта. Правото да използват това лого върху опаковките на продуктите си, производителите могат да получат чрез процес на стандартизация и одобрение от Министерство на земеделието и храните, както и от Патентното ведомство.

Български държавен стандарт за кисело мляко е популярна грешна формулировка за БДС 12:2010, която се дължи на подвеждащата абревиатура.
Правилното наименование е - Национален стандарт за българско кисело мляко.

Сред първите кисели млека, които отговарят на тези изисквания и са получили сертификат, е марката „На Баба“. В тази връзка, от 26 ноември 2010 г., марката пуска на пазара българско кисело мляко, което е произведено съгласно изискванията на новия стандарт БДС 12:2010. То е с масленост 3.6%, в оригинална бежова опаковка с логото на БДС. Продуктът ще бъде малко по-кисел, както изисква стандартът, но ще запази характерните за марката вкусови качества. Киселите млека с марката „На Баба“ съдържат само краве мляко и българска закваска с Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.  

Вече можете да се насладите на традиционния вкус, който познавате от детството си, без да се налага сами да си го приготвяте. Доверете се на българското кисело мляко.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
СТОЙКО ( преди 11 години )
1 ЗАЩО НА ОПАКОВКАТА НЕ СЕ ОТБЕЛЯЗВА:- СЪДЪРЖАНИЕТО НА ПРОБИОТИЦИ -ЩАМОВЕТЕ НА ЛББ и СТ Т и ПРОБИОТИЦИТЕ канто в ЯПОНИЯ ЛББ 81----- САЩ ЛББ 51----- -НАЛИЧИЕТО НА ЖИВИ КЛЕТКИ КОЕ на ЛББ и СТ Т в КИСЕЛОТО МЛЯКО в първия ден на произвотство и доставка2 Кое мляко е по добро с изолирани единични щамове или комбинаци от щщщщамовв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар