Здраве и красота

Да посрещнем лятото красиви

01.06.2011г. / 10 28ч.
Надежда Маринова
Да посрещнем лятото красиви

Жената трябва да бъде красива през всички сезони, но особено много грижи за външността си трябва да полага през лятото, а то съвсем скоро ще се настани астрономически. На 21 юни, в 20:16 часа е официалното му начало.

\n

1. Слънцезащитен крем за лице – с градски фактор – 20-30 и за плаж на море или разходка на планина – 40-50. Пазете лицето си от изгаряне, защото слънцето може да ви „украси“ с множество лунички и петънца. Те може днес да не личат, но след няколко години, след като системно сте подлагали кожата си на слънчево изгаряне, вече ще са видими и трудно заличими. Освен за лицето, ползвайте крема и върху деколтето и китките на ръцете.

\n

2. Слънцезащитни очила – Те не само пазят здравето на очите ни, но забавят образуването на малките фини бръчици около очите, които се образуват, когато примижаваме срещу слънцето.

\n

3. Гладки и нежни стъпала – Нищо не е така отблъскващо както грубата кожа на петите. Веднъж месечно посещавайте педикюристка, която професионално ще се погрижи за краката ви. Иначе всекидневните грижи си остават за вас. Ако пък имате особено големи проблеми с честото напукване на петите, потърсете си по магазините модел сандали с каишка около глезена и затворена пета.

\n

4. Плосък корем – Под тънките и ефирни материи на летните дрехи много лесно личи коремчето. Бързо може да влезете във форма като научите тайната на плоския корем – с кратка диета, повече овесени ядки и упражнения. Ако ги правите всеки ден, без хитруване, за 10 дни ще сте си „глътнала“ корема. Благодарни сме на модните дизайнери, че измислиха модели за жени с „упорити“ коремчета. Снабдете се с няколко такива блузи (издължени като блузони, завършващи с ластик или връзки в долната част).

\n

5. Предлятна диета – Преборили сме се с пролетната умора и вече е време да се вдъхновим за предлятна разтоварваща хранителна програма. За вталяване и тонус приложете вашата любима диета или се придържайте към леки основни ястия; повече пресни плодове и зеленчуци – на салати и сокове; ограничаване на хляба и тестените изделия; ограничаване на мазнини и сол.

\n

6. Време е за прашки – С чиста съвест може вече да сложите прашките. През горещите летни месеци те са идеалното бельо за тънките рокли и панталони. Само избирайте материята да е памучна, защото изкуствената дразни кожата и може да ви донесе инфекция.

\n

И накрая, не ви остава нищо друго, освен да планирате, очаквате и мечтаете за лятото, отпуската, ваканцията, екскурзията, вилата, планината и онзи прелестен нов бански, който ще ви стои идеално.

\n


Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
princess ( преди 11 години )
tazi statiika mi povdigna nastroenieto.o6te pove4e,4e se 4uvstvam izcqlo vav forma i vsi4ko koeto go pi6e sam go izpalnila o6te predi meseci.4uvstvam se 6tastliva...lqtoto mi e lubimiq sezon.pojelavam na vsi4ki 4itatelki da se zarazqt sas MNOOOOOOOOOOOGO 6TASTIE,a tova 6te vi napravi i o6te po-krasivi.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар