Семейство

Да го запознаем с прахосмукачката

28.10.2011г. / 09 43ч.
Вергиния Генова
Да го запознаем с прахосмукачката

Някои дами имат съпруг, приятел, любовник и дори понякога са щастливи, защото това е един и същи мъж. Обаче пък си нямат помощник в чистенето.
Както се казва пълно щастие няма, но все пак да помислим заедно за няколко хитрини да накараме мъжа до нас да се включи в почистването на дома. Все пак да живеем на чисто е необходимост, а не лукс. Това е ежедневна дейност, а не благотворителност по желание и то само по Коледа.

Много мъже обаче смятат, че щом носят повече пари у дома, това автоматично ги освобождава от пране, чистене, подреждане и дори от сортиране на собствените чорапи. Може би, ако носи толкова много пари, че да може да наемем постоянна чистачка и фирма за ремонтите, са прави, но в случай, че не е така – всеки трябва да поеме своята част от задълженията и отговорностите относно общото жилище.

Мъжете не забелязват хаоса. За голяма част от тази половина на човечеството хаосът е вид универсален ред и те са се приспособили и научили да се ориентират безпогрешно в тази среда. Най-вече защото много от тях са усвоили репликата „Жена, къде ми е...?“. по-любезните включват по едно зайченце, котенце или пухче. А прахът по секцията... а, какъв е проблемът... детето кихало... глупости... трябва от малко да се научи да живее в неблагоприятна среда, за да не боледува. Наистина има хора, които искрено вярват, че ежедневното или ежеседмично почистване са напразни усилия на мъжа. И чистенето е начинът, по който пък жената да засвидетелства любовта си. Защо се е омъжила? Нали от любов към ближния! Любов, любов, но понякога любовта посивява от пластовете прах, зарива се от непрани гащи и вкиснали боклуци и се превръща в един голям битов проблем.

Как да накараме обаче любовта на живота ни да ни помага в ежедневието, ако това не му идва отвътре? Ще кажете – ако наистина ни обича – ще ни помага! Е, разбирам тогава защо някои бракове издържат до първия ремонт на къщата.

Най-лесният вариант е да си изберем чистофайник от самото начало, но някой знае ли къде е списъкът с тези безценни бисери, да си харесаме по някой? Тези, които са открили такова съкровище си го пазят и дори се оплакват от време на време, сигурно от страх да не им завидят приятелките и колежките.

Какво правят онези, които трябва да склонят мъжа към чистене, обаче?

Правят постоянно сделка на месеца, на седмицата, на деня и дори на часа? Ако пуснеш вместо мен прахосмукачката, аз ще... и обещават да изпълнят нещо, което съпругът им иска, знаят че обича или пък предлагат да го отменят в нещо много неприятно за него, като например да виси на опашка в общината или данъчното.

Подмазват му се постоянно и ласкаят неговото мъжко честолюбие? Възхищават се на силата и уменията му и му оставят да свърши по-тежката домашна работа?

Купуват всякакви технологични машинарии, след което казват: „Скъпичко, все не мога да пусна тази миялна, може ли и днес да измиеш чиниите?“. Или „Прахосмукачката е ново поколение, толкова ново, че не мога да я изчистя, а ти все пак си завършил МЕИ, помогни ми...“ Стига тези реплики да помагаха в реалния живот, бих се посветила в измислянето, така че да подпомогна с каквото мога нежната половина от човечеството, но някак си не ми се вярва, че работят безотказно.

На теория е лесно да се дава акъл, интересно ми е на практика как се запазва хармонията всред битовизмите на чистенето, готвенето, прането... и цялата плеяда от домашни задължения? И какви са вашите впечатления и препоръки?
А, да, и кой хвърля боклука у дома?

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
HATCHER ( преди 11 години )
Шакива сте си ги избрали дами !!! Да са готини,купонджий и т.н. но в йъщи са гола вода знаят да седнат пред телевизора и да гледат футбол с бира или ракия .И да командват донеси ми това , донеси ми онова ...Аз съм точнп противоположност на този тип "мъже" мачовци ,но жените не им харесва тва .Да знаят само губят !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар