Свободно време

Повече въображение и коледно настроение правят подаръците по-красиви

30.11.2011г. / 08 44ч.
Вергиния Генова
Повече въображение и коледно настроение правят подаръците по-красиви

Вече сме купили подаръци за всички, които бихме искали да зарадваме за Коледа. И идва времето да ги приведем в празничен вид, готови да зарадват получателя си.
Започваме да се чудим как да ги опаковаме?
Ако сме купили достатъчно хартии с коледни мотиви можем просто да ги опаковаме и да ги украсим с панделка.
Ако обаче искаме да аранжираме по-интересна опаковка, тогава трябва да съберем около себе си всички дребни предмети, панделки и мъниста и да видим как най-подходящо би се получило.
Това е моментът да използваме всичко налично – шишарките, които сме събрали от екскурзиите в гората; дребните коледни елементи, които сме закупили; цветните хартии, които са ни останали от други проекти.
Идейно е всеки подарък да опаковаме като нещо желано от получателя или пък подходящо. Опаковка „снежен човек“, „камионче“ – подарък за децата.
Бутилките, които са традиционен подарък за мъже, също може да украсим празнично и подходящо.
Бонбоните – можем да направим като букети, като елхови играчки на малка елхичка, да ги подредим във форма на коледна звезда.
Да не забравим празнична декорация и на кошниците, в които ще поставим коледните лакомства.
Ако сме купили малки сувенирчета, като добавка към големия подарък можем да ги аранжираме върху опаковката.
Ако пък малките сувенирчета са подаръка, тогава можем да ги украсим с елхови топки, клончета, мъниста, шишарки и да добавим ръчно правена картичка.

Ако посетите книжарница „Слънчоглед“ непременно ще ви хрумнат много интересни идеи за подаръци и за опаковането им. А и дори само да разгледате красотите там ще ви се напълнят очите и сърцето ви ще затупти празнично.
В крайна сметка не трябва да забравяме, че Коледата е не да си разменяме скъпи подаръци, а да покажем на близки и приятели, а може би и на случайни непознати, че доброто съществува, че щедростта и благотворителността е жива в нашите сърца.

Прочетете още:

Коментирай