Свободно време

Романтичният български филм „Аве“ открива 16-ия София филм фест

07.02.2012г. / 11 15ч.
Аз жената
Романтичният български филм „Аве“ открива 16-ия София филм фест

След като събра куп международни награди филмът „Аве“ ще участва в конкурсната програма и на престижния кинофорум у нас.

Романтичната драма „Аве“ беше сред 45-те заглавия, селектирани за наградите на Европейската филмова академия в края на миналата година.

Сюжетът разказва за младо момче, пътуващо на автостоп за погребението на свой приятел. По пътя Камен среща 17-годишната Аве, която е избягала от къщи. При всяко ново прекачване по пътя момичето измисля нови истории за двамата и с тях предизвиква все по-големи неприятности за Камен. Въвлечено без да иска в това приключение, момчето започва да се влюбва в неуловимата Аве... 

Главните роли са поверени на Ованес Торосян („Тилт”, „Източни пиеси”) и Анжела Недялкова, партнират им Мартин Брамбах, Светлана Янчева, Николай Урумов, Елена Райнова, Красимир Доков, Йосиф Сърчаджиев.

Продукцията беше представена и на кинофестивалите в Триест, Гьотеборг, Солун и Тромсьо, а в. „Монд” я определи като „един от най-силните български филми през последните години”.

Прочетете още:

Коментирай