Здраве и красота

Тънкости на изразително гримираните очи

19.02.2012г. / 22 24ч.
Аз жената
Тънкости на изразително гримираните очи

Очите впечатляват силно, за това ги гримирайте изразително и със стил. Изберете подходящ молив за очи – няма само черно и кафяво, изпробвайте цвят синя слива, тъмно синьо и горско зелено за „игрив“ поглед.

За да бъдат очите в бадемова форма, се нанася тъмен молив във външния ъгъл на очите – при горния и долния клепач. За по-изразителни очи оцветете и вътрешния ъгъл към носа, но за да е траен цветът и да не избледнее след няколко мигвания, използвайте водоустойчив молив. Ако очите ви са малки, тази техника ще ги направи да изглеждат още по-малки, за това рисувайте със светъл молив.

За очна линия се изисква твърда ръка, защото грешките с нея са по-трудно поправими в сравнение с молива. Но пък който може да я използва добре, ще придаде на очите по-голяма дълбочина и ще постигне истинска изразителност. Класическият вариант с очна линия са котешки очи с „издърпване“ на чертата към края на веждата. За по-специални случаи опитайте да нанесете очна линия и отвън под долния клепач. Ако се притеснявате, че ръката ви ще се разтрепери и всичко ще се размаже, начертайте пунктирана линия първо с молив, а после с очна линия.

В случай че сгрешите, поправете като натопите връхчето на тампон за грим в хидратиращ крем и изтрийте. Козметиката, която е предназначена за почистване на грима, е агресивна към него и може да изтрие повече от това, което вие искате и така да развалите цялата си визия.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай