Свободно време

Стартира фотоконкурсът „Обичаш ли сърцето си?“

20.02.2012г. / 16 40ч.
Аз жената
Стартира фотоконкурсът „Обичаш ли сърцето си?“

Започва фотоконкурс на тема „Обичаш ли сърцето си?“и в него могат да участват авторски фотографии на всеки желаещ да покаже навиците, с които ежедневно предпазваме или застрашаваме сърцето си. Организатори са асоциация „Сърце“ и Байер, медиен партньор на инициативата е Инвестор. БГ, а официална платформа на конкурса е сайтът www.snimka.bg.

Конкурсът е отворен за участие от 20 февруари до 20 март 2012 г. Участието е максимално улеснено и става само с регистрация на сайта www.snimka.bg. Също там, в реално време, всеки може да даде своя глас за избора на победителите.

Най-харесваните фотографии ще бъдат изложени от 1 до 15 април на открита изложба в градинката „Кристал“ в София, а авторът на снимката с най-много гласове ще получи фотоапарат Канон G12. Следващите 5 участника, събрали най-голям вот, ще бъдат наградени с дигитални фото рамки.

Инициативата е част от предстоящия „Месец на сърцето“, който тази година ще бъде през април. Тя цели да покаже в „кадър“ рискови фактори-причини за сърдечносъдовите заболявания и да онагледи различните примери, които са част от ежедневието ни и които са вредни за здравето на нашето сърце, както и примери на здравословен начин на живот.

Сред негативните практики, разпространени навсякъде около нас, са тютюнопушенето, стресът и консумацията на вредни храни, прекомерната употреба на алкохол, застоялия начин на живот и др.

Добрите примери са редовното практикуване на различни видове спорт, профилактиката, здравословното хранене и позитивното мислене. Тези практики трябва да станат още по-широко разпространени, а споделянето им има ключово значение в този процес.

Повече за условията за участие можете да научите на http://www.snimka.bg/contest/
Стартира фотоконкурсът „Обичаш ли сърцето си?“

Прочетете още:

Коментирай