Тя, звездата

Виолета Шейтанова: Пожелавам на всички да пътуват толкова, колкото са мечтали

14.03.2012г. / 15 22ч.
Джадала Мария
Виолета Шейтанова: Пожелавам на всички да пътуват толкова, колкото са мечтали

Представяме ви едно интервю с Виолета Шейтанова – млад човек, чиято голяма страст е да пътува и да открива нови и нови места по целия свят.

Водиш ли статистика в колко държави си била?
Спряла съм да ги броя, но са над 40 със сигурност. Не е важна бройката всъщност, а спомените, които са останали – това е нещо, което никой не може да ти открадне.

Най-любопитната за теб дестинация?
Арабските страни са последната ми страст. Стават все по-достъпни и на разумна цена получаваш много добро качество в комбинация с екзотика и нестандартно приключение.

Топ 3 градове, които всеки трябва да посети?
Страните от Оста – Рим-Берлин-Токио. По никакъв начин не избирам тези държави, заради историческата им свързаност, а като комбинация от култури, до които всеки трябва да се докосне.

Най-вкусните три места по света, според теб?
Няма съмнение, най-вкусната и близка до вкуса на българина е италианската кухня. Изключително ми допадна също мексиканската, макар в началото да бях скептична, че слагат на повечето ястия ако не царевица, то ориз.
Като поседиш няколко дни в Мексико обаче и те грабне латино ритъмът и екзотиката, дори и чилито ти се услажда.
Обожавам морски дарове и в този смисъл и Гърция, и Тайланд, и Бостън – с най-вкусните лобстери, които някога съм вкусвала – са предпочитани гурме-дестинации.

Как избираш къде да отидеш следващия път?
Различни са критериите – изгодна оферта, предложение от приятели, специално събитие.

Важна ли е и доколко за едно пътешествие компанията?
Винаги е приятно, когато има човек, с когото да споделиш пътешествието, да видиш нещата през очите на другия. Хората преживяват пътуванията по различен начин и това обогатява нас самите. Големите компании често утежняват пътуването и е необходима добра организация в такива случаи. Аз лично обичам да пътувам в група до 4-6 човека.

Връщаш ли се някъде по повече от един път? Намираш ли промяна? Приятно ли е това?
Не харесвам еднообразието и избягвам да ходя повече от един път на дадено място. Има толкова страни и градове, които чакат да ни покажат красотата си, че е излишно да пътуваме до едни и същи, колкото и да са ни любими. Все пак бих се върнала в Париж, Дубай, Китай...

Планът ти за следващите три места, които искаш да посетиш?
Вече имам планове за Анталия и след това Валенция. Не знаех, че трябва да имам план и за трето – тази вечер трябва да резервирам нещо!

Как ти се вижда България след толкова красиви места, на които си била?
България е уникална и трябва първо да оценим това, което имаме, за да хвалим какво имат хората по света. Макар да съм живяла в различни държави, никога не съм искала да напусна България трайно. Смятам, че най-добрият вариант е да живееш тук, да изкарваш добре и да пътешестваш по близки и далечни земи.

А любимото ти място в България?
Обичам местата, на които се усеща българското – Копривщица, Етъра, Мелник. Тези малки градчета, в които усещаш топлина и уют, които те посрещат все едно си у дома.

И пожеланието ти към нашите читателки?
Пожелавам на всички да имат възможността да пътуват толкова, колкото мечтаят и да споделят красивите мигове от пътешествията с любимите си хора.

Прочетете още:

Коментирай
8 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 11 години )
А вие как мислите се финансира ? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13 rate up comment 2 rate down comment
Анонимно ( преди 11 години )
Всичко е чудесно, само ако мооже тази млада дама да разкрие как се финансират пътувания с такава интензивност и честота...40+ страни не е шега работа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време