Здраве и красота

Холивудски лицев масаж с лифтинг ефект

14.03.2012г. / 21 38ч.
Аз жената
Холивудски лицев масаж с лифтинг ефект

В Холивуд наричат този масаж на лицето „безоперативен фейс лифтинг“. Пръстите на масажиста са намазани със специална емулсия, а чрез движенията мускулите на лицето все едно правят упражнения, стимулира се кръвообращението и се обновява колагеновият слой в кожата. Резултатът е повдигнати вежди, омекотена линия на челюстта и скулите. За да има ефект, трябва да го правите продължително време веднъж седмично.

Направете следния подхранващ крем – смесете в равни количества Витамин B-5, C и E и размажете по дланите и върховете на пръстите.
1. С пръсти правете движения по челото от веждите към линията на косата.
2. С длани минете по линията на скулите като разтриете под тях, придърпвайки кожата в посока към ушите.
3. С два пръста минете под веждата в посока от носа към ухото, завъртете под очите. Като стигнете под вътрешния ъгъл на окото леко притиснете. Това движение освобождава застоялата течност и намалява подпухването. За същия ефект опитайте и с кубче лед, обвито в парче памучен плат.
4. С потупване на пръстите минете по бръчките около очите, на челото и около устата.
5. За да изглежда по-нежна зоната под брадичката и челюстта направете следното упражнение – завийте върха на езика нагоре и назад и натиснете небцето. Задръжте за 5 секунди. Повторете 5 пъти.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай