Здраве и красота

Какво да правим с първите сиви косми

03.05.2012г. / 00 30ч.
Аз жената
Какво да правим с първите сиви косми

Първите сиви косми над челото или около слепоочието са синоним на паника. Колкото и хладнокръвно да приемаме кръговрата на живота, точно в момента, в който случайно ги откриваме е трудно да се примирим.

Най-естествената реакция не е да си помислим, че остаряваме красиво, а да ги отскубнем. Може би сте чували, че на мястото на всеки отскубнат сив косъм, ще се появят два-три сиви косъма. Няма да стане толкова бързо, отскубнете ги!

Ако това не е вашият начин, вероятно обмисляте да боядисате косата си. Но колко трябва да посивеят косите ви, за да прецените, че се налага боядисване? В момента, в който почувствате, че това е естетически проблем и ви притеснява си запишете час във фризьорския салон. Там ще ви предложат няколко варианта – първият е да направят косата ви на кичури, тъй като контрастът ще прикрие белите косми.

Вторият вариант е да боядисате с максимално близък до вашия естествен цвят сивите зони. Така хем ще прикриете сивите косми, хем няма да изтощавате цялата коса с боята. Разбира се може да се боядисате от корените до върховете на косата, но не се изкушавайте да изсветлите цялата коса. Ако го направите, бързо ще се появят тъмни корени и ще ви се налага по-често да се боядисвате.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай