Той

Мъжки манифест

06.08.2005г. / 14 15ч.
Аз жената
Мъжки манифест

(окончателна версия – един път и завинаги!)

Скъпи жени, госпожици, приятелки, годеници, съпруги и т. н.,

  • Ако считате, че сте дебели, това най-вероятно е вярно. Не ни питайте постоянно, ние няма да ви дадем удовлетворителен отговор!

  • Ако искате нещо, то просто го кажете. Нека изясним – ние сме прости. Ние не разбираме деликатните, заобиколни въпроси. Намеците не работят при нас – също и очевидните такива! Просто кажете това, което искате!

  • Когато задавате въпрос, на който не очаквате отговор, не се учудвайте че получавате отговор, който не искате да чуете.

  • Ние сме прости. Когато ви молим да ни подадете филийка хляб, ние нямаме предвид нищо по-различно от това, което ви казваме. Това не е упрек, че хлябът не е на масата. Няма нито скрити тълкувания, нито обвинения! Ние наистина сме прости.

  • Ние сме прости.
    Няма никакъв смисъл да ни питате за какво си мислим. В 96, 5% от времето ние си мислим за секс. Не, ние не сме нерези, това просто ни харесва най-много!

  • Ние сме прости.
    Понякога ние не мислим за вас. И в това няма нищо лошо. Молим да свикнете с тази мисъл. И да не ни питате за какво си мислим, освен ако не сте готови да водите разговор за политика, икономика, философия, поркане, цици, задници и/или коли.

  • Петък/Събота/Неделя=плюскане=приятели=футбол пред телевизора=бира=лоши маниери. То е като пълнолунието или приливите и отливите – неизбежно.

  • Пазаруването не ни доставя удоволствие. И никога, никога няма да ни достави удоволствие!

  • Когато излизаме някъде, трябва да знаете че каквито и парцали да сте сложили отгоре си, те ви стоят чудесно. Кълнем се!

  • Имате достатъчно дрехи и обувки. Сълзите са изнудване! Това, че ще се разорим, не може да бъде доказателство за нашата любов.

  • Повечето мъже имат по три чифта обувки. Повтаряме: ние сме прости. Как изобщо сте стигнали до идеята, че би могло да ни хрумне кои точно обувки измежду вашите 30 чифта ще ви стоят най-добре?

  • Простите отговори като “Да” или “Не” са напълно достатъчни, и то без значение какви са въпросите!

  • Ако имате проблем, помолете ни да ви помогнем да го разрешите. Не ни молете да ви съчувстваме, както правят това вашите приятелки.

  • Главоболие, което трае 8 седмици, не е никакво главоболие. Вървете на лекар!

  • Ако сме казали нещо, което може да бъде изтълкувано по два различни начина, единият от които ви обезпокоява или ви прави нещастни, ние сме имали предвид другото тълкувание!

  • ВСИЧКИ мъже виждат само в 16 цвята. Прасковата е плод, а не цвят!

  • А що за цвят е кайсията (кайсията?) и как, по дяволите, се пише тази дума?!?

  • Бирата ни харесва по същия начин, по който на вас ви харесват чантите. Вие не го разбирате. Ние също не го разбираме.

  • Когато ви питаме дали “има нещо” и вие ни отговаряте “не”, ние ви вярваме и се държим така, сякаш наистина няма нищо и всичко е в ред.

  • Не ни питайте дали ви харесваме. Бъдете сигурни, че не бихме стояли при вас, ако не ви харесвахме.

  • Основното правило, за каквото и да става дума и дори при сянка от съмнение, е: Не усложнявайте нещата! НИЕ НАИСТИНА СМЕ ПРОСТИ!!!

  • Коментирай
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Stan ( преди 11 години )
    Слава богу, че няма да ми се наложи да имам вземане-даване с госпожа/госпожица Nevi, както и с останалите дами, коментирали статията. За да учточним колко невнимателни и необразовани са голяма част от жените, ще се обърнем за помощ към Български Тълковен речник, за да ни осветли малко около думата "***" (проста, просто, мн.ч. прости, прилагателно) 1. Еднороден по състав, несъставен. 2. Който не е сложен, не е труден, а е леснодостъпен за разбиране, за използване. 3. Обикновен, който с нищо не се отличава от другите.Та, мили дами, това че вие тълкувате думата *** като думата ***, не означава че значението на думата е такова. Доколкото успях да вникна в идеята на автора, тя е че мъжете са цитирам "2. Който не е сложен, не е труден, а е леснодостъпен за разбиране, за използване." В статията се обяснява как всички тези неща, които не всички, но повечето жени, казват/мислят се явяват сложни и голяма тежест в така прекрасния *** (тоест елементарен и без усложнения) начин на живот на мъжете. В голяма част статията показва лична неприязън на автора към определен тип жени-дразнители и на места е доста критична и емоционална, но като цяло реално погледнато си е самата истина, казана по малко по-суров и директен начин.Благодаря ви за вниманието.
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Nevi ( преди 11 години )
    Слава богу, че не всички мъже са чак толкова прости! Дано да не срещам такъв мъж като този автор!
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Павел ( преди 11 години )
    Страхотна статия! Но хора без чувство за самокритичност и хумор май няма да я разберат... ;-) :-)
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ui ( преди 11 години )
    мрънкане=бира с приятели; нервните ми изблици и колебанието пред огледалото=часове под колата. ???? деси от варна , съжалявам те...
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар
    1 rate up comment 0 rate down comment
    pipi ( преди 11 години )
    Е може и да сте прости мъжете, но когато искате се променяте ,за добро или зло??
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Деси ( преди 11 години )
    Е извинявайте ама това е някаква пародия, какво означава да се повтаря на 100 места, че мъжете били прости или това е някакъв намек, че това е единствения начин да се извинят за някой свой пропуск в държанието си пред жените. Мъжете са също толкова несъвършени, колкото и жениете и не мисля, че трябва да се "извиняват" за своите несъвършенства. Както моя мъж ме обича въпреки мрънкането, нервните ми изблици и колебанието пред огледалото, така и аз си го приемам с всичките му минуси (бира с приятели, часовете прекарани под колата...)
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Мъж ( преди 11 години )
    Определено не мога да се съглася с по-голямата част от твърденията. Както сред мъжете, така и сред жените има достатъчно ярки примери на яка тъпотия. "Зад всеки успял мъж стои по една жена". Така че, жени, горе главата и подкрепяйте мъжът до себе си. Научете го как да бъде истински мъж, без да размахвате пръст и обвинения. Който го може, го може, това е :)
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Чичо Коци ( преди 11 години )
    Да, прости сме си ние мъжете. Прости-прости, ама знаем, че се пише Оправдания, а не Управдания. Наздраве!
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар
    0 rate up comment 1 rate down comment
    velina ( преди 11 години )
    Мъжете наистина са прости, това че съумяват да измислят всякакви управдания пред нас, съвсем не доказва тяхната интелигентност, а доказва тяхната хитрост. Мъжета са прости, но ужасно хитри същества.
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гери ( преди 11 години )
    Това са принципите на мъжете - навярно , за съжаление все по-малко са мъжете, които мислят така. Смятам че мъжете станаха големи женчовци, ако действаха така "просто " както се твърди в тази статия , нещата щяха да са по-лесни.Жените също имат вина - не искат да ги приемат тези "простички" правила.
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар