Здраве и красота

4 начина да възпитаме непослушната коса

09.08.2012г. / 09 52ч.
Снежана Проданова
4 начина да възпитаме непослушната коса

Често се случва след баня или сън да се стряскаме при първото оглеждане в огледалото - косата е своенравна, но с малко повече настойчивост и решителност, можем да я вкараме в правилния път.

1. Използвайте правилните средства за разресване. За права коса най добре се решете с гъста четка, която ще стимулира кръвообращението в скалпа ви и ще разнесе естествената му мазнина по дължината на космите. Жените с къдрава коса е добре да имат едър гребен под ръка, но да разресват с него след като са използвали балсам за коса.

2. За да създадете обем, без да бъдете рошава, използвайте анти-фриз продукти, независимо дали ще я оставите да изсъхне сама или ще я изсушите. Ако ще използвате сешоар, не забравяйте да я напръскате с предпазващ от горещината спрей и да използвате балсам без измиване. Изсушете по-голямата част от косата си с главата надолу, а после я разделете на кичури и насочете струята въздух обратно на посоката на косъма.

3. Докато сте още под душа, измийте косата си с възстановяващ, хидратиращ шампоан. Добре подхранената коса се поддава по-трудно на влажност. Мийте през няколко дена, за да не отнемете естествената мазнина на главата си.

4. Овлажняващите маски за коса или съдържащите кератин, използвани веднъж на седмица, ще придадат на косата ви мек и бляскав вид. За блестящи кичури, нанесете крем или серум на силиконова основа.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай