Меню
Готварство

Кейк с три цвята

17.02.2006г. / 21 27ч.
Аз жената
Кейк с три цвята

Продукти:
7 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
2 с.л. какао
8 с.л. олио

Приготвяне:
За направата на първата смес разбиваме 4 жълтъка, 3 яйца, 1ч.ч.захар, 8 с.л. олио, 1 ч.ч. брашно и сода. Сместа се разделя на две части, като гледате първата да е по-малко от втората. Към втората част прибавете какаото. За третата смес се разбиват 4 белтъка с ½ ч.ч. захар и ½ ч.ч. брашно. Когато сместа стане на сняг прибавяте захарта и брашното. Подрежда се в намазана с олио и набрашнена форма. Първо сипвате кафявата смес, след това бялата, като последната се поръсва с цедка сухо какао (покрийте навсякъде). Може да се сложат стафиди и орехи. Най-отгоре върху сухото какао се изсипва жълтата смес и се разстила с лъжица. Пече се в предварително загрята фурна на 100-150 градуса около 30-35мин. Като се изпече се изважда, престоява 5мин. и се обръща в поднос. Наръсва се с пудра захар докато е топъл. Добър апетит!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Viki ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Zlatka ( преди 11 години )