Писна ми

Да спрем трафика на деца и жени преди да е започнал

20.09.2006г. / 12 07ч.
Аз жената
Да спрем трафика на деца и жени преди да е започнал

Международна Кампания за борба срещу трафика на деца и жени 2006 в Албания, Косово, Македония, България и Румъния ще събере доброволци и представители на различни неправителствени организации в региона. Със съдействието на централната и местните власти на всяка от тези държави и Норвежката благотворителна Фондация Norwegian AID, международният отбор от колоездачи има за цел да насочи вниманието на обществеността към борбата с трафика на хора.

Целта на Регионалната колоездачна обиколка е да събере максимален брой участници и заинтересовани хора от различни държави от региона, които да работят срещу трафика.

Трафикът на хора представлява нарушаване на човешките права. Това явление накърнява достойнството и почтеността на хората и може да прерасне в робство за жертвите.

Мястото на церемонията за посрещането на международния колопоход е Южен парк III – сцена – София на 21 септември 2006г. от 13.00 часа. Проектът в България се изпълнява под патронажа на Столична Община и Община Велико Търново.

Коментар на Нели Атанасова: Поздрави за начинанието. Днес по новините чух за нелегален трафик на деца в България през Петрич и бях потресена. Аз имам дете, чиито баща е извън граница и напоследък често ме спохожда тази мисъл. Изпитвам ужас и страх. Помогнете на всички и спрете това безумие.

Коментирай
Свободно време