Интимно

Презерватив vs контрацептив

24.11.2006г. / 00 13ч.
Джадала Мария
Презерватив vs контрацептив

Когато си в началото на своя сексуален живот, залята от реклами на какво ли не, в т. ч. хапчета, спешни хапчета, контрацептиви, презервативи и какво ли не, когато за секс да се говори е почти табу, с мама не искаш да споделяш (мислиш си – какво ли разбира тя от тези работи), на лекар пък съвсем не ти е да ходиш, а приятелките – може би не знаят, ето няколко съвета за това кога кое да избереш и каква е основната разлика между презервативите и контрацептивите.

Контрацептивите или хапчетата анти бебе, против забременяване са OK за теб в следните случаи:
ако имаш един партньор, той е отдавна с теб и само с теб;
ако искаш ти да контролираш нещата, а не да ги оставяш на случайността;
добре е да не избираш сама какви хапчета да пиеш (има няколко вида по аптеките), а все пак да посетиш гинеколог за съвет и рецепта.

Важно, когато избереш хапчетата пред презервативите е да знаеш, че:
те не те предпазват от венерически болести, СПИН, както го правят презервативите;
трябва да ги пиеш редовно, иначе рискуваш.

Ако пък искаш да знаеш силните страни на презервативите, кондомите, то:
с презерватив е по-сигурно да правиш безопасен секс;
добре е да ги ползваш ако често сменяш партньорите си или имаш сексуални контакти с хора, които не познаваш добре и не знаеш доколко са здрави;
дори да се спреш на решението презерватив – носи си го ти, не оставяй на него да има, а ако нямате – по-добре този път прескочете без секс, отколкото – секс без презерватив.

Като цена – хапчетата са с цена около 10-16 лв. на месец, а презервативите – кутийка качествени с 3 броя – около 3-4 лева.

Вземи нещата в свой контрол и не се оставяй на случайността!


Коментари:
Мисля, че за младите момичета тази статия е много образователна и само ще им кажа много да се пазят от грешки. Това не е шега.
Виолета Янчева, 21г.

Коментирай