Меню

Яйчен пунш

19 декември 2006 | 22:43 | Аз жената
Добави в любими
Яйчен пунш

Приготвяне

Тази рецепта е прекрасна за празничната вечеря на Коледа – специално за времето, в което се четат пожеланията и отварят подаръците, а също и за студените зимни вечери, за семейни събирания и време с приятелите.

За 6 чаши яйчен пунш са необходими.
5 яйца
1 чаша захар
2 чаши уиски
1 чаша сметана
1 чаша прясно мляко
индийско орехче или канела или ванилия и какао

Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте до бяло жълтъците със захарта. При непрекъснато бъркане добавете уискито. Поставете сместа в хладилника. Разбийте белтъците до твърдо, като постепенно към тях добавите сметаната и млякото. Смесете двете части. При поднасянето посипете с настъргано индийско орехче или канела или ванилия с малко какао.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
mirela ( преди 11 години )
ne razbrah pod "1 chasha"kakvo da razbiram.otdavna tarsia recepta za iaichen punsh
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Lyuba ( преди 11 години )
Polu4ava se mnogo priqtna i sveja napitka!Moje da bude po-silna,s pove4e uiski,ili po-slabo i po-sladko,v zavisimost ot vkusovete:)opitaite!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар