Здраве и красота

Как да се преборим с пролетната умора

05.04.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Как да се преборим с пролетната умора

Формулата за избягване на пролетната умора е лесна – оптимално хранене и много движение, спорт! Ето още няколко съвета ...

Първо правило за доброто самочувствие е необходимостта да снабдим организма си с достатъчно количество течности. Изпиването на 2.5 литра вода на ден (за децата е необходима четвърт до половината на това количество) ще ви даде необходимата енергия за да се чувствате свежи. Полезни са и чаят от мента, други леки билки, лимон.
Алкохолът на гладно или други възбуждащи напитки – черен чай, кафе не помагат много за преборване на пролетната умора. Голямо количество храна за вечеря пък води до лош сън, което дори ще увеличи отпадналостта ви на следващия ден.

За доброто самочувствие и бодрост е добре освен течности да консумирате леки храни – повече плодове и зеленчуци, ориз, боб. Те се усвояват лесно от организма, а и са нискокалорични. Зеленчуците е добре да се приемат сурови. Пролетта е също така времето на многото салати и зелени храни – отдайте им се. Добре се отразяват и плодовите сокове и млечни коктейли. Опитайте ги както за закуска, така и следобед и привечер.

Освен храната на самочувствието ви ще се отрази добре поне малко спорт. След зимата повечето от нас натрупват някой и друг излишен килограм. А спортуването – бягане в парка, фитнес или тай-бо, това – което предпочитате – ще помогне едновременно на това формите ви да възвърнат своята прелест, мускулите да се стегнат, а вие да се чувствате по-добре. Няма да е лошо ако намерите време и сили поне два пъти седмично по около час за спорт.

След всички тези съвети, дами, погрижете се и в този нежен и романтичен сезон да изглеждате както подобава – свежи! Това ще е добре както за вас самите, така и за тези около вас!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
fani ( преди 11 години )
dashtera mi e na 15 god stava 7 masaca nyama cikal kakvo oznachava kajete mi ako znaete neshto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар