Тя, звездата

Олга Ускова: Искам да направим този свят по-чист и по-радостен

19.09.2008г. / 13 45ч.
Джадала Мария
Олга Ускова: Искам да направим този свят по-чист и по-радостен

Олга Ускова познаваме главно като председател на международната федерация на блондинките. Може би малцина от вас знаят, че по професия тя е юрист и дълго време е практикувала като такава. Докато в един момент решава да погледне на живота през “розови” очила. Създава федерацията на блондинките, влюбва се в пеперудите и създава единствената на балканите ферма за живи пеперуди, в която отглежда над 150 екзотични вида, управител е и на Продуцентска къща “New World Vision company”.
Олга е изключително обаятелна и харизматична личност. Ето какво сподели тя специално за читателите на Az-jenata.bg.

\n

За каква професия мечтаехте като дете?
Мечтаех да живея с много деца в гората и с много животни, които исках да показвам на децата, да имам мой частен зоопарк! Когато бях малка, много исках да бъда полицай, живеехме близо до полицейско управление и аз членувах в специален отряд за деца, ЮДМ, беше организиран от полицията. Нашата задача беше да патрулираме по улиците и да пазим ред на поведение между децата, обаче освен това, по собствена инициатива на нашата най-активна дружинка, ние се борихме с пушачите по улиците, като се опитвахме да им обясним, че пушенето е вредно за здравето. Сега се усмихвам, пишейки, но като гледам моя син, който седи пред компютъра, много ми се иска да имам машина на времето и да му покажа нашето детство.
Членувах и в специално научно общество на учениците, където от 2 клас ми обясниха какво е юридическа наука и как се става добър юрист. Аз от малка знаех за моята професия и се готвих за нея.

\n

Какви са професионалните Ви амбиции днес?
Завърших юридическия факултет на Красноярския университет, Академията при Правителството на Русия и имам голяма практика в различни юридически сфери.
Имам амбицията да създам голяма международна адвокатска къща с цел да подготвям млади специалисти в областите на сравнителното право.

\n

Откога сте блондинка и как се случи, че сте основна фигура в родната Асоциация на блондинките?
Аз съм от студения Сибир, страната на Дядо Мраз, където не живеят пеперуди, но има поверие, че живеят феи, които са пра образи на пеперудите и хранители на човешките души. Те изпълняват желания и мечти. Вземете пеперуда и мечтайте, пожелайте си и ще се сбъдне, това е проверено на практика лично от мен!
Блонди съм по рождение! В Сибир не достига слънчева светлина и затова много от хората са светли и руси. А може би така съм си замислена, да бъда блондинка.
Работейки много години в различни обществени сфери, Председател съм на Руския бизнес клуб, имам голям опит в работа с много хора, реших че животът ми е много юридически, законов и тежък и ако сложа за малко розови очила да проверя какво ще видя. Сложих и видях нов свят с моите пеперуди, с моите много нови приятелки блондинките, с много розови неща до мен и весели шеги. Стана по-весело в моя живот. Организирах и проведох първия бал на блондита в Москва, беше супер, и така разраснахме международната розова мафия и в България. Но регистрацията на самата Международна асоциация на блондинките е с главен офис в България, защото тук е по-спокойно за работа, много е красиво и има много красиви жени. Хубаво е малко да се усмихнем и пробвайте с розови очила, помага.

\n

Горда блондинка – така можем да Ви наречем, а как гледате на вицовете за блондинки?
Обожавам да се шегувам със себе си. В моето семейство, вицовете, куриозите и шегите един с друг са в култ. Синът ми има уникален талант да измисля шеги, неговият последен бисер, чакайки много дълго поръчка на риба лаврак в ресторант, от кухнята се носеха само писъци и викове, не знам защо, може би в кухнята беше весело, а той каза: Мамо, моят Лаврак пищи, не могат да го хванат.
На бала на блондинките в Пловдив, той каза, че обещава да стане президент на България, ако блондинка не му спре пътя...
Знам много вицове за блондита и случки от моя истински блондински живот.
Ето една:
Направих един таен експеримент с мъжа ми и Виагра, реших да направя интимна вечеря на свещи и не му казах за тайното хапче, забъркано в неговото вино, забъркано с голяма любов и с мечта за незабравима нощ, Ура!!! Той беше очарован от обстановката, аз в розово бельо и свещи. Изпи виното и ...
... Хапчето му подейства приспивателно, толкова се смях през нощта, когато слушах любовния му хъркащ романс, или може би приспивна песен, не разбрах жанра на моя любим съпруг, но тази нощ той хъркаше някак по-различно.

\n

Как се роди у Вас идеята за пеперудите и как се стигна до Столичния зоопарк?
На рождения ден на Ала Пугачова бяха пуснати 300 бройки и имаше невероятен ефект, а след това и моят инат.
С колежката ми Адриана Цанева, автор на програма Произведено в България, през май 2007 при организиране на бала на цветята развихрихме фантазии и се роди идеята за екзотичен нюанс – живи пеперуди, така че “цветята да не бъдат самотни”. Идеята ни се стори налудничава и неосъществима, но в крайна сметка вече е факт.
Аз казах пеперуди, Ади каза, че това са глупости! Но ето те сега са тук и с мен !
Казах й другия път преди да ме амбицира да помисли с какво! А тя отвърна: защо да не направим ферма за прасета или овце, поне ще има за ядене!
На бала на цветята през 2007 година направихме шоу с Паола Апси и пуснахме за първи път в България пеперуди. А 2008 година на бала на цветята показахме рокля направена от живи цветя и пеперуди.
Пеперудите вече са ми хоби и мания. Те носят специално послание за мен, водят ме и ме запознават с много специални хора! Аз ги обичам и ги гледам, а защо да не ги покажем и на нашите деца, така се роди идеята и за къщата на пеперудите в Зоопарка!
В Индия хвъркатите красавици се пускат на свобода на сватбени тържества. Там вярват, че ако човек подържи в ръка жива пеперуда и после я пусне, ще се изпълнят най-съкровените му желания. Има поверие, че пеперудите носят щастие и богатство.
Те напомнят, че животът е като тях-кратък и красив.
Фермата за тропически пеперуди е вече факт, но аз съм амбициозен човек, а възможностите на интернет за контакти с цял свят са неограничени. Свързах се и видях най-новите и модерни неща в тази област.
Влюбвайки се в тези прекрасни феи, реших, че мога да науча моето дете (9-годишният ми син Никита) да бъде по-нежен и романтичен.
Защото в света на агресии, детски филмчета и компютърни игри с бой, кръв и убийства, е много трудно да запазиш в себе си детското и да имаш романтично сърце. Трябва да можеш да бъдеш нежен и да умееш да обичаш.
В Мексико има уникално явление, в определена нощ се събират хиляди пеперуди. Няма обяснение. Идват за една нощ и умират, уникално природно явление е. Мексико е номер едно в световен мащаб по отношение на разнообразието на видове пеперуди – 3 700.
Моят успех е, че ги виждате навсякъде, те са на екрана, в реклами, на картинки, на дрехите пеперудата като образ е получила нов етап в тяхното развитие, хората започват да виждат красивото и да го обичат.

\n

Мъжете във Вашия живот?
Като ученичка вярвах в светлата и голяма любов, разочаровах се за първи път от един мъж в моя живот, от неговото отношение към мен и съдбата ни! Беше изключително красив мой съученик, бяхме 5 години гаджета от 6 клас, но майка ми реши, че аз не съм за него, тя развали любовта ни, защото смяташе, че сме малки и все още ни е рано.
В средата на 1 курс останах сама, без половинка, която мислих, че е моя завинаги, а ма не...
Останах сама за малко, плаках, мислих и реших, че повече няма да се влюбвам, защото в книгите пишат за вярност, любов и надежда, завинаги с един мъж и аз така си се и представях, вярваща в най-красивото и истинското, едно младо момиче.
Оставам съвсем сама, майка ми си отива, и ...
Решавам, че трябва да се омъжа, лягам, затварям очи и си поръчвам мъж, и той се появява в моя живот. Валера Усков. И до сега нося неговата фамилия, но съм разведена. Той беше искрен и влюбен. Аз бях наранена и невярваща, прагматична, практична, чаках удари от майка му и след 2 седмици от нашето познанство той ми предложи брак. Беше син на много известни родители в нашия град, от така наречения елит. През 1985 сключих брак с него и вече съм птица, която има пръстен...
Слушам от неговите много известни родители, условията за моя живот, кога ще имаме дете, кога апартамент, кога да правим секс, беше тежко, но Валера беше изключителен мъж, романтик, е, и разглезен от богати родители, а аз учех и работех. Нощна смяна във фабрика за вестници, сутрин в университета, на обяд помагах на пенсионери в дом за стари хора, чистех стаи, а вечер шиех на моята любима шивачна машина мъжки панталони за студенти, така докарвах за себе си и него много големи пари, 300 рубли, което беше много хубава сума.
През 1990 година завърших университета и изведнъж разбирам, че за мен е добре да замина в смесена фирма в България.
Аз съм от затворен град в Русия, пощенска кутия 26, град, който го няма на картата, в който преработват уран от България, естествено по време на 1-ия етап на преустройката имаше всички възможности да стана юрист в смесеното дружество в България. Родителите на моя Усков бяха готови на всичко за да ни разделят и това е за втори път в моята женска съдба.
Заминах на практика в България, като юрист в смесеното дружество. Не можах да устоя на чара на моя шеф във фирмата, беше толкова весел, грижовен и с този българския, само за българските мъже специфичен чар, просто ме остави в България и каза, че това е моята страна. Иван Стефанов беше вторият ми съпруг.
Пътувахме много. Това може би беше мъжът, който ми даде най-много, като интелект, образование и ме научи на много неща. 8 години живях с него, а след това той почина и аз оставам пак сама и пак плача, и пак е трудно. Беше истинска самота, истинска загуба и страдание, той си отиде сам, без мен, далече ... но аз продължих напред с моя влак, който върви с голяма скорост, спирам на гара и виждам Драгомир-Дракон, който стана баща на моето любимо и единствено за сега дете Никита.
Това беше школа на съпруг българин, ама истинска школа за домакиня и изневяра от негова страна.
Аз му простих всичко, прощавах по време на нашия 3 годишен съвместен живот, прощавам и сега. Аз го обичах и обичам искрено и истински, но може би е сън, това е резултат от тая истинска любов, която нося в сърцето си.
Като истинска блондинка аз не издържам и оставам с детето сама и почвам от 0...
Тогава срещнах господин Емин Гаджиев – четвъртият ми съпруг.
Той е нещо общо между всички предишни. Той събира най-добрите качества от тримата и може би аз го обичам, не знам, след 8 години брак сме заедно, но е тежко, не е пролет, а прилича повече на есен..
Това е женската ми история.

\n

Тайната на Вашата женска красота и привлекателност, която ще споделите с нашите читателки – само това ли е, че сте блондинка?
Грижа за себе си, лично за себе си. Забравете за малко, поне за 1 час, че сте майка, съпруга, Вие сте едно младо, красиво момиче с розови очила. Много е сложно да се върнеш обратно от този хубав свят, но пък помага за релакс, ако пък се разходите по улиците сама, за да видите всички нови стоки по магазините, и да видите, че навън има толкова красиви гаджета! Някой, който Ви чака за среща, а? Малко по-весело с вицове, усмивки и розови очила! И много секс – за здраве. Да, това са мисли на глас!

\n

Как съчетавате семейство и бизнес?
Имам много добър партньор – съпруг. На него не му пука за това, което правя аз. Той казва, че ако това, което правя ми доставя удоволствие, да го правя. Изслушва ме с едно ухо, сърдит е когато съм на червено, но явно ме обича, защото сутрин след 8 години живот с мен, ме целува и казва: Добро утро!
Моят син мрънка, че много говоря по телефона и блондинският ми мозък е разделен на две части – блондинство и говорене по телефона!
Колко бих искала Никита, да нямам телефон! Мое мило дете, ако знаеш как мразя телефона!

Имала ли сте трудни моменти, произхождащи от това че сте жена или напротив, това Ви помага?
Да бъдеш жена, това е много голямо щастие и значително по-добре от това да бъдеш мъж!
Можеш да бъдеш слаба, нежна, сексапилна, влюбена или мразеща! Можеш да бъдеш болна или здрава! Можеш да си капризна или да плачеш на воля и силно на глас!
Можеш да раждаш деца!!!

\n

С какво от своя жизнен път се гордеете най-много?
С това че съм истинска, и не съм загубила вяра в доброто у хората и розовото в света след толкова много загуби, болки и страдания в моя живот...

\n

За какво мечтаете?
Аз разделям мечтите на близки, сега и далечни, след една година.
Пиша ги на едно листче по 10 пъти и те идват! Колкото повече искаш, толкова е по-добре.

\n

Какво послание бихте отправили към българките?
Скъпи приятелки, моля Ви, не се правете на жени, които всичко могат сами. Да, аз знам, че ние можем всичко сами, но Бог е дал два пола, мъжкия, който уж е по-силен и женския, който уж е по-слаб, ама не е така в живота. При тях, мъжете, които са от друга планета, всичко е его и доказване пред другия мъжки, че доминира. Оставете им това заблуждение. Нека те да носят тежките чанти, нека да ни отварят врати, нека ни наливат чаша шампанско и да ни носят в леглото закуска. Ние сме винаги нежни и слаби и усмихнати, и вярващи в тяхното мъжко Аз.
Планетата се върти защото има жени, защо то ако с утрин ние не се усмихнем в леглото на един президент на държава, или президент на компания, денят му ще бъде крив и всички ще пострадат. Нашият свят се управлява от жени. Използвайте го на 100 процента, мъжете са в наши ръце.

\n

Обичате ли празниците?
Много се радвам на всички празници – хората стават по-добри и по-весели. Като истинска блондинка умирам за шопинг и там усещам празника в хората. Погледнете как купуват подаръци за празника, очите светват – хората по принцип са добри, само че трудното, сиво ежедневие ни прави затворени, омърлушени, а на празник ние получаваме добра енергия. Усмихваме се и караме други да се усмихват.
Интересно е че, ние самите измисляме празници и сами им се радваме. Това е начин да покажем че все пак сме добри и искрени.
Обожавам светския живот, обожавам баловете, празниците, веселите и щастливи хора!
Искам да направим този свят по-чист и по-радостен.

Още малко за Олга

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
стоянка труфкина ( преди 11 години )
гледах я при гала,това ми е по-интересното амплоа на оля,как да я видя ли4но?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
hrisi ( преди 11 години )
vpe4atlihte me v razm.na saprugi,polojitelno. i si kazah:kak bih iskala da se poznavame,6te staneme prijatelki!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Mariq ( преди 11 години )
Radvam se za vas Olga, bih iskala i az da bada kato vas s ambicii, za men ste moq komr v jivota , sajelqvam , 4e nqmam takava priqtelka i sestra , jelaq vi uspeh!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Mariya ( преди 11 години )
Ne jena a mechta!Bydete jiva i zdrava!Pojelavam Vi Wselena ot obich!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар