За дома

Обзавеждането с пуф-мебели – все по-модерно.

24.03.2009г. / 09 39ч.
Вергиния Генова
Обзавеждането с пуф-мебели – все по-модерно.

Какво е пуфът – мека табуретка, модерен фотьойл или просто удобно кътче, където да се отпуснеш и да си починеш.

Пуфът наистина е всичко това, че и повече. Може да се изработи от различни видове кожа, дамаски и платове, като определено най-предпочитани са еко кожите. Животинската еко кожа с фин косъм носи усещането за лукс и комфорт. Обикновено при изработката се прави вътрешен и външен калъф, за по голямо улеснение при почистването. Просто изпирате външния калъф и канапето ви е отново чисто и свежо.

Пуфовете са подходящи за отмора, за по-голям шик в приемните в офисите, за уютни кътчета в барове и кафенета, както и за фоайетата на Спа центрове. Тъй като заемат идеално формата на тялото, те се препоръчват за бременни жени. Предпочитани са и от хора, които прекарват дълго време пред компютъра: компютърни специалисти и геймъри.

Разбира се, че и децата не са забравени. За тях пуфовете са истинско забавление, защото са леки, ярки, многоцветни и се изработват в невероятно забавни форми – каквито детското въображение може да роди: цветчета, костенурки, ябълки, круши, футболни топки... Практически може да си поръчате всичко.

Пуфовете тип ябълка например са с размери приблизително 100 на 110 см, височина 50 см и тежат около 5 кг. Детските са по-малки – 60 см и височина 30 см.

А любителите на домашни любимци: котета и кучета могат да ги обзаведат с невероятно меко и удобно легло. Тези мили и великодушни същества го заслужават. Тук трябва да уточня, че преди да поръчате легло на своя любимец трябва да сте убедени, че любимото му занимание не е да ръфа мебелите. Не носим отговорност, ако един ден се приберете и заварите къщата цялата в бели меки топчета, като след снимки с изкуствен сняг. Но и тогава не губете присъствие на духа, ами вадете видео камерата и правете клипчета с изумени, ядосани и шашардисани физиономии. Гарантирано е, че ще имате незабравими спомени.

Единственото, с което трябва да разполагате, когато решите да си закупите пуфове е пространството. Те са леки, но заемат място. Ако имате просторна всекидневна или голяма лятна тераса, направо се ориентирайте към тези леки, лесни за поддържане и невероятно удобни мебели.

Фото поглед

* * *

Идеи за пролетна украса и свежо настроение

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
:) ( преди 11 години )
И ние си имаме пуф - покемон - Пикачу:) страхотен е:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Силвия ( преди 11 години )
След 1 час ще имам ПУФ.Това е най-любимото ми нещо на СВЕТА!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар