Семейство

С куче на море

31.07.2009г. / 13 24ч.
Вергиния Генова
С куче на море

Може би сте толкова привързани към кучето си, че никъде не ходите без него:
- не го оставяте при близки и роднини,
- не плащате за кучешки хотел, докато вие сте на море,
- не го оставяте само.
Въобще вие сте едни образцови и отговорни стопани за пример.

Ако сте такива вие можете да дадете много ценни съвети къде може да се отиде с домашен любимец на морето. Повечето хотели не приемат кучета, но пък има и други, които нямат нищо против – но трябва да ги открием.

Другите варианти са къмпинг, каравана, палатка, собствена къща на морето и т. н.

Добре е да подберем и по самотен плаж, където не е забранено за кучета и можете безпроблемно да го вземате на плаж. Повечето кучета не обичат жегата, така че дори да не вземете за вас плажен чадър, за кучето е задължително, както и да не го тормозите да стои в най-голямата жега на плажа.

Превозването на кучето, ако имате кола, не е проблем, но иначе е почти, да не кажа абсолютно невъзможно, да го заведеш на море.

Основните правила, които може би при различните домашни любимци са различни – вие познавате своето куче най-добре.
- да не се храни непосредствено преди пътуване
- да му се осигури достатъчно храна и купичка за хранене
- да му се осигури вода и паничка за вода
- можете да вземете и два повода (в случай, че единият се скъса или го загубите)
- кърпа за кучето (за да му измивате лапите, преди да влезе в хотела, къщата)
- гребен – ако козината му го изисква
- кучешки кокали, играчки (все пак кучето е като едно малко дете, само дето ходи на четири лапи)
- други принадлежности: лекарства, витамини и каквото прецените, че е важно за комфорта на вашия любимец, както и за вашето спокойствие.

Иначе е ясно - и за децата и за вас и за кучето - ще е приятно да сте заедно. А повечето кучета много обичат и да се къпят в морето и да плуват. Значи - усилията си заслужават! Приятно море за кучето ви и за цялото ви семейство!

Прочетете още:
С деца на море
С деца на плаж

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Staff ( преди 10 години )
ahahahahahaha,az mn.haresvam i bigalite,ama zapochvam da se chudq-tezi kucheta da ne sa s vodenichki?:))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Viktoria ( преди 11 години )
Az imam Angliiski pointer i poneje MNOGO si go obi4am iskam da go zaveda na more...No ne namiram kade da otsedna s nego:(A i navsqkade po plaja ima xora,koito nedovolstvat....Kakvo da pravq???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
bogomil ( преди 11 години )
и аз имам кучета две прекрасни немски овчарки.и тази година смятам да ги заведа на море.а тва с горещото според мен са глупусти,дали кучето ще е в градската жега или на морето е все тая.на морето поне ще се разхлажда във водата.но това е избор на всеки стопанин.аз лично не желая да ги карам да страдат,да моля комшии,роднини или приятели да ги гледат.вече като член на евросаюза и в българия се приемат кучета в хотели и квартири.даже вече сма резервирали страхотно бунгало със всички екстри.тв,климатик,хладилник собствен сан.възел-перфект.приемат и кучета
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
биби-собственичка на ( преди 11 години )
Ако има на кой да го оставя, не бих взела кучето си на море. Особено зле понасят жегите дългокосместите кучета. Може би в ранната есен - след средата на септември е подходящо времето за куче. Приятелка ми разказа, че нейният бигъл първо много се зарадвал на морето, бухнал се с всичка сила във вълните, играл, пил морска вода, ял пясък и после два дни повръщал и бил болен. Ако на кучето ви не му понася морето, не го водете. По-добре потърсете някой приятел или съсед, дайте му ключ от вкъщи и го помолете да го извежда един-два пъти на ден, докато ви няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
бибс ( преди 11 години )
Аз също имам бигъл.Миналата година я взехме с нас на плаж,но тя също яде пясък и после три дни се чисти,беше с големи стомашни проблеми.Мисля,че при бигълите това е поради специфичната особеност на муцунката им и леко провисналите устни.А те са много любопитни и когато душат по муцунката им полепва пясък,който после изяждат.Иначе жегата им понася,стига да не се прекалява.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар