Козметика и грим

Да се погрижим за косата през зимата

06.12.2009г. / 18 02ч.
Мария Дуковска
Да се погрижим за косата през зимата

Последните слънчеви дни си отиват и се задават все по-студени месеци. Те са сигнал да помислим за здравето на косата си и как да я запазим в добро състояние през зимата.
 
За тази цел потърсихме топ коафьора Ива Тодорова, която ни даде няколко практични съвета за здрава и красива коса.

Как да запазим косата си в добро състояние през студените месеци?
Най-вече с добри продукти. Козметичната индустрия вече е доста напреднала и има стилизиращи и подхранващи продукти едновременно. Всяка различна марка предлага такъв тип продукти – трябва да има UV в самия продукт, дали ще е маска, или стилизиращ продукт. Също така е необходимо да съдържа подхранващи етерични масла и хидратиращи субстанции.
                                                                                                                                                              
През колко време е добре за косата да я подстригваме?
Зависи от прическата, но е хубаво на един месец, максимум месец и половина, да се подстригва, колкото и здрава да е косата. В краищата косата винаги изтънява и това вече предполага както в зимния период, така и лятото, когато е много изтъняла, не е подстригана, да започва да цъфти. Нежеланият резултат е, че косата ни се заплита.

Най-търсена прическа?
Сред най-желаните и актуални прически са като тази на актрисата Холи Бери, предимно къса коса. Но Ива Тодорова съветва всички дами преди да пристъпят към подобна прическа, да се консултират с фризьора си и да се съобразят най-вече с овала на лицето си, професията си и времето, което могат да отделят за косата си.

Звездната прическа тип каре все още ли е модерна?
Не, вече излизат от мода тези видове каре, но все пак може да се ползват детайли от прическата. Като например, на дълга коса да е по-изравнена, не толкова филирана, което пак си е основа на каре.
Дамите все още клонят към карето, защото така се чувстват сигурни. Те търсят най-практичната прическа, но в същото време искат и да са модерни. Почти винаги обаче най-модерното е свързано с отделяне на повече време и средства.

Коя прическа е най-модерна за този сезон, като подстригване?
Като подстригване, всякакъв тип бретони са много актуални, много филирани, етажирани коси или другата крайност, която ви дадох за пример, някъде под раменете като дължина на прическата е доста плътна и изравнена коса.

Актуалните цветове за сезона?
Студените цветове са доста модерни, гамата на русото, много светло русото, русо-зеленеещо, сиво-русо. Червено и медно все още са доста актуални.

Ива Тодорова и нейният екип от млади, талантливи фризьори са на разположение за консултации в салона й:
Салон Ива Тодорова
ул. “Три уши” 8, ет. 2
Salt Palace Hotel
тел.: 981 21 48, 0887 519 952

* * *
Прически есен-зима представи шоу на Летисия Генуа и Кристоф Гайе
Модата в прическите есен/зима 2009-2010
Да посрещнем Коледа и Нова година в най-разкошния си външен вид
Безамонячна боя за коса за бременни е новият хит

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
мари ( преди 11 години )
^блазе ти,но всичко май е въпрос на ген и от части на добра поддръжка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Не се бях подстригвала една година, но фризьорката ми каза че имам изключително здрава и ненацъфтяла коса. Не ползвам бои, не излагам косата си на слънце лятото, използвам маски веднъж седмично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар