Свободно време

Коледа или Нова година?

30.12.2009г. / 15 27ч.
Аз жената
Коледа или Нова година?

В последните години Коледа измести Нова Година като по-чаканият и обичан празник у нас. Повече се говори за коледната трапеза, за коледните подаръци, коледна елха и коледни картички. Въпреки това, не трябва да подценяваме Нова година! В детството ми Нова година беше Празникът! И така си остана и до днес - обичам повече Нова година. Разбира се не виждам нищо лошо в подаръците, картичките и софрата на Коледа.

Та, темата е Нова година. В този ден (нощ) има много символика и надежди. Не говоря за скучните телевизинни програми "мега спектаклите" в центъра на всеки град или обръщенията на държавните глави. По-скоро е вроденият ни оптимизъм, че зад следващия завой има нещо по-добро. А и като живееш в криза, все се надяваш, че по-добрите дни непременно ще дойдат.

Освен всичко останало, свързвам Нова година с баницата с късмети! Има нещо особено чаровно в това да си преял, но с настървение да ровиш в парчето си от баницата в търсене на предварително описано и категоризирано дряново клончета с пъпки. За жалост баницата често остава неизядена, но всеки се радва на късмета си.

Честита Нова година!

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Йоана ( преди 11 години )
Много ми хареса.Личиси,че текста е писан от човек със много надежди и мечти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
тина ( преди 11 години )
толкова се уморих от коледата, че на нова година вече не ми се празнува
отговор Сигнализирай за неуместен коментар