Интимно

Дамски превръзки – най-добрият приятел на жената

18.01.2010г. / 13 56ч.
Надежда Маринова
Дамски превръзки – най-добрият приятел на жената

Гледащите телевизия волю-неволю се оказваме под ежечасния обстрел на телевизионните реклами. А какво най-често се рекламира – прах за пране, паста за зъби, сапун и тоалетна хартия, и не на последно място – дамски превръзки. Защото това са основните средства за личната ни хигиена. А ние, като уважаващи себе си съвременни жени, искаме да сме чисти, спретнати и добре миришещи. Няма дама, която да не се интересува от новостите в тази сфера и да не ги следи с интерес.

Дамските превръзки са част от интимността на женския живот. С тях се срещаме по седем дни всеки месец. И понеже има между какво да избираме, и сме порядъчно информирани, всяка жена си има своите любимци. Тук трябва да изкажем благодарност на съобразителните производители на този дамски хигиенен продукт за огромния асортимент, който предлагат. Днес купуваме превръзки според материала – копринени, памучни; според дебелината – тънки, средни и дебели; според размера – къси или удължени; за бикини или ултра-тънки за прашки и не на последно място според цената и марката.

Новост на пазара са био дамските превръзки – създадени от натурални съставки, от естествена целулоза, без ароматизатори, които отгоре на всичко са и 90 % биоразградими – тоест – щадят околната среда.

Втора новост в тази сфера са дишащите дамски превръзки, предпазващи от запарване и неприятна миризма – също както дишащите подметки на обувките.

Трета новост са така наречените биомагнитни дамски превръзки, създадени с последните нанотехнологии, с вградени аниони и инфрачервени лъчи.

Четвърта новост – оздравителни с билкови фитомембрани. Според рекламата те са с вградени билкови антибактериални съставки, които имат лечебно действие и помагат на оздравителния процес след раждане, операции, инфекции и др.

Пета новост – има дамски превръзки за родилки, двойно абсорбиращи, с екстракт от алое вера.

За прозаичната ежемесечна употреба една жена иска от дамската превръзка да е комфортна, да не се усуква, да не убива, да не цапа бельото, да издържа поне два часа, да не причинява сърбеж. Затова модерните технологии отговарят на търсенето: най-търсените дамски превръзки са с добра абсорбция, по-слабо запарване, неароматизирани.

Цените на дамските превръзки са в много големи граници в зависимост от дебелината, марката и дали е био или лечебна. Средно за 10 бр. дамски превръзки ще платите 2,40, 3,20, 3,40 до 6,00 лв. Ако пресметнем, че на ден ще ви трябват минимум 5 превръзки, то за една седмица ще се охарчите с не по-малко от 20,00 лв. За лечебните си пригответе двойно повече пари.

Съвети за употреба:

Не ги съхранявайте в сервизните помещения – бани и тоалетни. Заради влажната среда може да се образуват бактерии.

Добре е всяка превръзка да бъде херметически опакована – това я прави стерилна. Така спокойно може да я носите и в дамската си чанта, без да се наруши стерилността й.

Ако искате дамските превръзки да бъдат най-добрият ви приятел, по-възможност ги сменяйте на всеки 2-3 часа, така ще предотвратите възможността от бактериална вагиноза и контактен дерматит.

Препоръка към производителите: Ако още не са се сетили, предлагам да започне разработка на говорящи дамски превръзки. Вграден чип да ни съобщава, че е време за смяна. Или пък да ни праща ес-ем-ес на мобилния телефон, защото иначе може да се изложим, ако сме на обществено място.

* * *

Дамски превръзки за максимална защита

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
lidiq ( преди 7 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Angel.of.death ( преди 11 години )
Ami za men tamponite sa mnogo po- udobni i prakti4ni... s tqh se 4uvstvam po- dobre otkolkoto s prevryzka
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Таня ( преди 11 години )
Да, случвало ми се е посреднощ да се събудя и да се наложи да сменям, защото в първите дни ми се е случвало да напълня нощна превръзка буквално за 2 часа. За това нося нощни и през деня.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Надежда ( преди 11 години )
Ако работният ни ден е 8 часа, делено на 2 = 4 бр. и един брой за през нощта. А може да ги сменяме и на 2.5 часа= тогава съвсем ще стигнат 5 бр. Вие ставате ли през нощта да си сменяте дамската превръзка? Споделете своя опит:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
neli ( преди 11 години )
Как пресметнахте,че ни трябват 5бр.Явно някои се нуждаят от новите превръзки ,които подсещат да ги изхвърлите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар