Бременност

Внимание – бременността е заразна!

25.10.2012г. / 18 13ч.
Надежда Маринова
Внимание – бременността е заразна!

Раждането е най-важният момент в живота на жената. На колко години е най-добре да забременее, първо образование и кариера и после дете или обратно, как да планира семейството си? По тези въпроси учени от САЩ провели анкета сред 5 000 жени. Ето какво показали резултатите:

  • всяка четвърта счита, че раждането на бебето трябва да се планира след завършването на образованието;
  • всяка трета е уверена, че трябва да роди първото си дете до 25-годишна възраст;
  • всяка осма казва, че не е важно на колко години ще забременее;
  • всяка десета предполага, че за да роди бебе, трябва да е финансово обезпечена, което обикновено се случва след 30-те години на жената.

Най-добрата възраст за забременяване е 34 години. В този период представителките на нежния пол са в добро здраве, установили са се на добра работа и са материално осигурени, за да отгледат спокойно дете. Любопитен е фактът, че заболяванията у жените между 22 и 34-годишна възраст намаляват, а след тази възраст започват да нарастват.

Добре е да дочакаш до 34-тата си година и да не родиш, но как? Група учени от Холандия и Австрия казват, че бременността е заразна. Запитване сред 10 000 семейни двойки показало, че вероятността да си направят бебе стремително се повишава, ако семейства в близкото им обкръжение вече имат деца. Само след една година в „бездетните“ семейства се раждали деца. Вероятността за такъв изход е 50:50.

Оказва се, че общувайки с наскоро родили майки, жената преодолява страховете от бременността и раждането, започва да чувства майчиния повик и да усеща първите радости от майчинството.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време