Бременност

Принц Уилям и Кейт очакват първото си дете

Официално е потвърдено, че херцогинята е бременна

04.12.2012г. / 09 39ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Херцогинята на Кембридж Катрин и съпругът й принц Уилям очакват първото си дете, съобщиха вчера от канцеларията на принц Уилям. Един ден то ще е бъдещият монарх на страната, съобщава Dnes.bg.

"Техни кралски височества херцогът и херцогинята на Кембридж са щастливи да обявят, че херцогинята на Кембридж очаква бебе", се казва в официалното съобщение.

Свързани статии

Кралица Елизабет Втора, херцогът на Единбург Филип, принцът на Уелс Чарлз, неговата съпруга херцогинята на Корнуол Камила, принц Хари и членовете на двете семейства са много щастливи от новината, се казва още в съобщението.

Катрин, която се омъжи за принц Уилям през април миналата година, е била приета в болницата „Крал Едуард VII“ в Централен Лондон. Тя страда от силно сутрешно гадене и е в ранен етап на бременността. По всяка вероятност Кейт Мидълтън ще остане в болницата няколко дни, тъй като може да получи дехидратация.

„Доволен съм от новината, че херцогът и херцогинята на Кембридж очакват бебе “, сподели в Туитър премиерът на Великобритания Дейвид Камерън. „Те ще са прекрасни родители“, уверява министър-председателят.

Принц Уилям, внук на кралица Елизабет Втора, е втори по ред в наследяването на британския престол. Първото дете на Уилям и Кейт ще е третият по ред наследник на престола.

Миналата година бяха променени правилата за наследяване на британския престол. Новите правила позволяват първородна дъщеря да се възкачи на трона.

Уилям и Катрин сега живеят в Северен Уелс, където принцът служи като пилот в кралските ВВС.

За предполагаема бременност на съпругата на принц Уилям се заговори още през ноември. Само преди броени дни принц Уилям и Кейт Мидълтън дори получиха първия подарък за бъдещото си бебе от младата майка Саманта Хил.

Тя им подари ръчно изработено гащеризонче, на което пише: „Малкият помощник пилот на татко“. До надписа има извезан хеликоптер - негласно пожелание принцът, който е пилот на хеликоптер от Кралските военновъздушни сили, да се сдобие в скоро време с наследник от мъжки пол.

Неотдавна Уилям и Кейт споделиха, че искат да имат две деца, пише БТА.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Bat Stan ( преди 11 години )
Искаме подробности, от самото начало на събитието.Ако е придружено и със съитветния снимков материал - те това вече ще е новина!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар