Бременност

Проблемно ли е забременяването при нередовен цикъл?

Нередовният цикъл изисква редовно водене на статистика.

22.01.2013г. / 13 10ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Много жени с нередовен месечен цикъл се притесняват, че няма да могат да забременеят. Тези притеснения са напълно неоснователни. Ако няма други усложняващи обстоятелства, забременяването може да си протече напълно нормално. Единственият проблем е, че ще е винаги неочаквано.

Това може да хвърли в ужас дамите, които са свикнали да живеят по план – този месец правя това, този онова, в третия забременявам и така нататък. И природата си прави малка шега с тях – при нередовен цикъл е трудно да определиш кога започва овулацията.

 

Свързани статии

Важното е нередовният цикъл да не е съпроводен с някакъв по-сериозен проблем.

За да може да следите по-изкъсо вашия менструален цикъл е добре да си водите дневник. Кога ви идва, каква е продължителността на цикъла, най-кратък, най-дълъг цикъл. За уточняване на деня на овулацията от най-дългия цикъл вадите 11 дни, а от най-късия 17, така ще получите вашите дни с най-голяма вероятност за забременяване.

Положителната страна е, че нередовният цикъл може да ви направи по-организирани и по-стриктни. Покрай воденето на дневник за овулацията може да се изкушите да дописвате това онова и да откриете, че писането е вашата страст. Или пък да се научите да правите таблици и да започнете да се занимавате със статистика.

Разбира се може да ползвате и съвременните средства за определяне на овулацията и да си ги закупите от аптеката, както и да следите за физическите и психическите промени, които настъпват с вас.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Радка Илиева ( преди 9 години )
Съвременнният начин на хранене включва много кисели храни - месо, прясно мляко, бял хляб, ориз, захар и др. Това променя ph на тялото. Постоянните диети също оказват слияние. В кисела среда започват да се развиват кисти на яйчниците, миомни възли, полипи по матката и други гинекологични проблеми. За да си възстановим баланса - можем да ядем повече пресни плодове, зеленчуци, сурови ядки. А може и да използваме някои от най-алкалните суперхрани - спирулина, лечебните гъби - рейши, кордицепс. Много добре се отразява на жлезите с вътрешна секреция сока от нони. Той съдейства за хормоналния баланс и за регулиране на месечния цикъл...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота